Om en patient som Huvudvärk diagnostiserats med hemikrani

0
Rate this post

Oftast sker detta som ett resultat av missbruk av smärtstillande medel, ergotamin eller triptaner – i dessa fall identifieras den transformerade migränen med en “rebound”huvudvärk. Omvandlingen av migrän till en daglig huvudvärk kan också uppstå som ett resultat av att ansluta andra processer till migrän, såsom klimakteriet, högt blodtryck, depression eller traumatisk hjärnskada.

Med en transformerad migrän uppstår en daglig huvudvärk, och migränens egenskaper är suddiga. Om en patient som diagnostiserats med migrän har daglig eller nästan daglig huvudvärk, och orsaken till kronisk smärta inte kan identifieras, bör komplikationen av migrän, som är en kronisk migrän, erkännas.

Under puberteten hemikrani hos vissa patienter

Huvudvärk vid kronisk migrän som tar 15 eller flera dagar per månad kan ha tecken på migrän, men de flesta av dem är dessa egenskaper förlorade. Migrän är en livslång sjukdom för de flesta patienter, och dess fullständiga återhämtning är omöjlig. Fall av barndom och unga migrän kan lösa när de blir äldre, även om migrän är variabel, med perioder av förbättring, remission och försämring.

I de flesta fall minskar frekvensen av migränattacker utan aura under de två första trimestern av graviditeten, hemikrani medan i första trimestern ökar antalet isolerade migränauraattacker relativt och paradoxalt.

Under puberteten hos vissa patienter kan migrän avta, men hos några patienter under denna period kan attackernas styrka öka avsevärt. En betydande del av patienterna lyckas behärska attacker, d. v. s. hemikrani en signifikant minskning av deras frekvens och svårighetsgrad, hälsa vilket gör det möjligt för dem att leda en relativt normaliserad livsstil, med patient och korrekt behandling.

Under puberteten hemikrani hos vissa patienter

BEHANDLING AV EN PATIENT MED HUVUDVÄRK – Huvudvärksförbundet

Diagnosen av migrän kan göras på grundval av ämnes-och ämnesundersökning, med undantag för avvikelser från det normala tillståndet. Intervjun med patienten ska samlas in noggrant och med hänsyn till de hälsa ovan nämnda punkterna. Ämnesundersökning av en patient med misstänkt migrän innefattar en allmän undersökning, inklusive blodtrycksmätning och en fullständig neurologisk undersökning med en bedömning av fundus [3]. Migrän är en kronisk sjukdom-och, som med någon kronisk sjukdom, utförs grundläggande laboratorietester.

Migrän är en kronisk sjukdom-och Huvudvärk hälsa

Elektroencefalografisk undersökning (EEG) är inte nödvändig för diagnos av migrän. Utför neurobrazowych studier krävs inte i typiska fall, och att rekommendera studier av magnetisk resonanstomografi hemikrani (MRT) hos patienter med migrän, bör man komma ihåg att nästan var tredje patient kan man dra slutsatsen, i själva verket, vit säng hiperintensywne bränder, vars natur är oklart [5].

Diagnos av migrän bör så småningom göra en specialist neurolog, medan behandlingen av patienter med migrän kan effektivt hantera en husläkare, om det finns tvivel (t.ex. atypiska karaktär föränderliga kliniska bilden) hälsa – expertutlåtande. TERAPEUTISK BEHANDLING FÖR MIGRÄN

Terapeutisk behandling av migrän innefattar:

  • utbildning av patienten-ge dem kunskap om hur man undviker potentiella faktorer som kan utlösa attacker,
  • förklara för patienten essensen av sjukdomen, lugnande att det inte leder till allvarliga konsekvenser, och en grundlig diskussion om diagnos och behandling,
  • nödkontroll av konvulsioner,
  • förebyggande behandling,
  • kontroll av behandling och / eller diagnos av mer än 8 attacker hemikrani (men inte migrändagar) per månad.

Tryptanläkemedel är agonister av vaskulära migran

Valet av behandling för akuta attacker beror på deras svårighetsgrad, individuella kontraindikationer för vissa mediciner och ekonomiska skäl, såsom den höga kostnaden för triptanläkemedel. Den mest effektiva för alla typer av attacker är användningen av triptaner. Tryptanläkemedel är agonister av vaskulära och neuronala serotoninreceptorer. Följande triptaner finns i Polen: Sumatriptan, zolmitriptan, Risatriptan, Eletriptan och almotriptan.

Tryptanläkemedel är agonister av vaskulära migran

Tänk på kontraindikationerna för användningen av dessa läkemedel, som inkluderar:

  • kranskärlssjukdom (inklusive dess riskfaktorer),
  • obehandlad eller dåligt behandlad hypertoni,
  • nuvarande och tidigare sjukdomar i CNS-kärlen, auraperioden.

Tabell 1. Rekommenderade första linjens läkemedel med doser för att stoppa en migränattack För milda attacker kan de vara effektiva: enkla analgetika: paracetamol, acetylsalicylsyra, lysin acetylsalicylat, naproxen, ibuprofen, diklofenak, Nabumeton, tolfanemisk syra, meloxikam, rofecoxib-oralt eller i suppositorier. Kärnan i effekten är att använda läkemedlet omedelbart efter attackens början och ta det i rätt dos.

Vid måttliga attacker kan de vara effektiva: enkla analgetika (särskilt acetylsalicylsyra lysinat) och antiemetika (metoklopramid, tietilpernazin, prokloropernazin, domperidon), som inte bara bekämpar illamående och kräkningar, men också bidrar till den analgetiska effekten, subkutan injektion hemikrani (0, 25 mg) av ergotamin, introduktion av intranasal dihydroergotamin spray, icke-narkotiska analgetika (Metamizol) vid injektion, steroid mediciner.

Det bör Huvudvärksförbundet noteras att dessa läkemedel

Denna behandling är indicerad speciellt för patienter som har kontraindikationer för användning av triptan-läkemedel. Det bör noteras att dessa läkemedel är lägre än triptaner, effektiviteten att bekämpa både smärta och vegetativa element i attacken migrän.

Förebyggande behandling genomförs när migränattacker begränsar det dagliga arbetet avsevärt, och Ad hoc-behandling av attacker är ineffektiv eller kontraindicerad (huvudsakligen triptaner) Huvudvärksförbundet eller våld (främst ergotaminläkemedel, NSAID, triptaner) och när det är förbjudet att få biverkningar av läkemedel som används vid anfall.

Det anses att mer än 6 dagar med migränhuvudvärk per månad (2-3 attacker vid denna tidpunkt) eller mer än 4 dagar av migrän med en uttalad inverkan på det dagliga och yrkeslivet, eller minst 3 dagar av migrän per månad som kräver att stanna i en längre liggande position-förtjänar hänsyn till förebyggande behandling.

Det bör Huvudvärksförbundet noteras att dessa läkemedel

Förebyggande behandling används också i fall av långsiktiga, obehagliga auriska incidenter-visuell, sensorisk, dysfatisk, liksom i speciella professionella situationer, till exempel under perioden sedan 2008. i yrken som kräver konstant, exakt uppmärksamhet, med behovet av att hålla så få anfall som möjligt Huvudvärksförbundet (i luftfart, flottan, transportören- till sjöss, professionell militärtjänst, yrken relaterade till att köra fordon, direkt intervenerande polis och modellering).

Man tror att patienter med migrän bör rekommenderas farmakologisk förebyggande. Utvärdering av effektiviteten av behandlingen-det korrekta (rekommenderade) läkemedlet, vid rätt dos-utförs efter 4-6 veckor, så att dess kliniska värde kan bedömas. Läkemedlet anses vara profylaktiskt effektivt om den månatliga frekvensen av attacker minskar med ≥ 50 inom 3 månader%; behandlingen ska fortsättas i 3-6 månader.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj