Svenska Migränförbundet

0
Rate this post

Meddelande:När jag blev väntad visste jag inte vad jag skulle göra med min dåvarande medicin,Anervan,det visar sig att jag inte har möjlighet att konsumera det,inte heller något hur alvedon som helst söta barer för mig, efter det, ingen effekt!

Jag går igenom 5 månader av min graviditet och också migränhuvudvärken slår till att jag aldrig tillät att fortsätta utan att ta drogen varar i så mycket som 5 dagar, Jag kräks och frossar också och får inte i mig vatten samt behöver så småningom gå in akut för att få
flytande ersättning med dropp.

Där får jag finnas och efteråt i slutändan efter att ha haft fått dåliga återkopplingar och även lösningar från 3 olika läkare , och den barnmorska jag med största sannolikhet kommer att, räknar jag ut att jag kan använda Citodon utan att skada barnet, det hjälper dock inte tillfälligt metoder för obehagssignalerna att gå framåt för att se till att jag kan få i mig lite vätska en kort stund innan jag känner mig fattig igen.

Finns det fler som har det så här?

 • det tog nästan 4 år innan jag riskerade att skaffa nästa
 • och jag har två ungdomar nu,
 • vågar du göra mer?
 • Brita
 • Besökare
 • E-post

2001-12-30

00:04:52

RE: gravid samt migrän!!

IP: Loggad

Meddelande: Hallå!När jag var förväntansfull sa min läkare att jag först skulle försöka med Ipren-preparat (men inte de senaste 3 månaderna, då jag fick ta Alvedon-förberedelser), för det andra Citodon, för det tredje Voltaren T, för det fjärde om inget annat hjälpte jag kunde “behandla mig själv” Imigran på grund av att det inte är bekräftat att det skadar det ofödda barnet och även det ofödda barnet kan verkligen känna sig negativt även av en mamma med utdragna migränanfall! Dessa råd fick jag på Migränkliniken i Göteborg.

 • Helen
 • Besökare
 • E-post

22/5/2002

21:52:16

RE: förväntansfull och migrän!!
IP: Loggad

Meddelande: Hallå! Jag är en mamma till 5 som har haft migrän sedan jag var 11 år gammal. Ändå klarade jag mig hyfsat bra medan jag väntade på fyra av ungdomarna. Men efter det när jag väntade mitt fjärde barn fick jag hemska migränhuvudvärk. De allra första 3 månaderna låg jag varannan dag. Efter det behövde jag gå till specialistförlossningsavdelningen och även den här läkaren föreslog TreoComp åt mig. Det var underbart att få den här medicinen jag kan leva en gång till. Men vad läkaren inte kom ihåg att prata om var att jag inte fick konsumera TreoCompen under de senaste 2 månaderna så min moderkaka lossnade och jag höll också på att blöda eftersom acetylsalicinsyra är blodförtunnande. Fråga dock din läkare på professionell mödravård om du kanske inte kan få TreoComp men kom ihåg att inte använda det under de senaste 2 månaderna. Jag är själv förväntansfull en gång till, det sjätte barnet och om jag får det en gång till, kommer jag säkert att prata med läkaren igen om TreoComp eftersom jag nu vet precis hur jag ska hantera det.

Lycka till!

Meddelande:Hej därJag är så ledsen när du skriver detta. Jag förstår precis eftersom jag hade migrän under hela min graviditet och likaså hade illamående mest hela tiden. Ändå insåg jag att det var möjligt att ta cytodon, och jag lyckades också göra det under den mest hemska attacken. ‘Jag tänkte verkligen skaffa en till abby men vågar inte genomgå samma helvete en gång till. Bli din nästa graviditet lika hemsk.

(ÄT INTE IMIGRAN UNDER GRAVID, DET ÄR ETT RÄMLIGT SÅ NYTT FÖRARBETE ATT DU INTE RIKTIGT KÄNNER DE RIKTIGA KONSEKVENSER SOM TEXT MED CITODON SOM HAR VARIT I MKT UNDER EN LÄNGE TID).

 • Cajsa
 • Besökare
 • E-post

23/5/2002

08:37:52

RE: väntar och även migrän!!
IP: Loggad

Meddelande:Hej på er Helen! Vilken fruktansvärd upplevelse med moderkakan som lossnade. Likväl som nu kommer du att ha din sjätte unge, vilken tur och även mod du har som inte har avskräckts av den erfarenheten.Jag har själv 3 ungar, har faktiskt haft migrän under alla tre förlossningarna. Mitt 3:e barn föddes med ett planerat kejsarsnitt och jag hade även mullrande migrän under ingreppet. Jag var dessutom helt trött efter att ha kräkts hela kvällen.När ungen var ute fick jag Ketogan-sprutor för postoperativ smärta, men jag var gladast över att det tog bort migränbotten. Jag var i himlen.;–RRB-.
Jag har dessutom konsumerat Treo med såväl som utan kompensation under graviditeter, dock inte de senaste 2 månaderna. Jag har faktiskt dessutom konsumerat Citodon, du kan också ta sista graviditeten.

Personligen känner jag mig verkligen osäker inför ännu en förlossning. Jag vet inte om jag klarar ännu fler durationer utan att ha förmågan att ta riktig migränmedicin som Imigran. Möjligen spelar det roll att jag säkert snabbt blir 40 också, och farorna ökar med åldern. Vi får se …

Lycka till Helen et cetera av dig! / Cajsa.

 • Som en.
 • Besökare.
 • E-post.

24/5/2002.

22:00:17.

RE: gravid och migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:Hallå!Jag fick vänta i nov -00 och hade faktiskt ätit Anervan i många år (hade migrän i 27 år).Men efter det fick jag inte fortsätta med Anervan.Efter det försökte min barnläkare hitta SANDOMIGRIN som jag fick prova.MIN MIGRÄN FÖRSVARS!!!!! Hade tidigare haft i snitt två anfall/vecka med kräkningar och vad som helst, och vi förstår alla precis hur det är.

Men som jag påstod, när jag fick SANDOMIGRIN försvann det. Kan ofta få sensationer, men de försvinner snabbt med en Citodon och det kommer säkerligen aldrig någonsin att bli en äkta strejk.

Så jag har faktiskt gått vidare med SANDOMIGRIN även efter förlossningen.
Du ska inte ta alkohol samtidigt, men ett minimum av det kan jag aldrig någonsin göra när jag hade migrän.

Du tar SANDOMIGRIN varje dag och kan också ställa in hur många du ska ta beroende på exakt hur du känner dig angående migränhuvudvärk.

Om du inte har provat denna medicin kan jag VARMT föreslå det eftersom du är förväntansfull.Det är praktiskt taget svårt att beskriva känslan av att ta bort migränhuvudvärken för närvarande mer.

“nu reglerar jag mitt liv – inte migränhuvudvärken”.

MED VÄNLIGA HÄLSNINGAR!!!!!!!!

 • ragg.
 • Gäst.
 • E-post.

2002-05-26.

13:09:05.

RE: gravid samt migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:. SVAR TILL ÅSA du Jag tuggade sandomigrin i hela min grav och hade fortfarande migrän. mot slutet blev det lite mycket bättre men jag slutade efter förlossningen när migränen kom tillbaka.Jag trodde med största sannolikhet att huvudvärken blev mycket mindre på grund av att den var extremt tung.Kan du vända dig till mig. HUR SNABBT MIGRÄN FÖRSVARS.

DEN LÄNGE TIDEN DET TADE.

 • Som en.
 • Gäst.
 • E-post.

28/5/2002.

21:05:48.

RE: väntar och även migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:.Det gick över inom en vecka…Jag är så ledsen att det inte gynnade dig!
Önskar att alla kunde uppleva denna frihet (ljud nästan andligt:–RRB-).Har försökt sluta med S, dock efter det kom migränen tillbaka som ett brev på posten.

Spännande att lyssna på att en person har försökt med SANDOMIGRIN – väldigt få har skrivit om det.Känn dig jämförbar med vad du kan!// Som en.

 • rosita.
 • Besökare.
 • E-post.

2002-10-06.

17:50:28.

RE: förväntansfull och migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:.Jag har sällan haft migrän tidigare, är förväntansfull för första gången i 17:e veckan och efter att ha känt mig illamående och spytt ut i 2 månaders graviditet trodde jag att det var mer än men sedan fick jag migrän snarare vilket faktiskt har gjort mig nu under en vecka kan jag inte äta eller dricka alkohol utan att kräkas varje liten sak en gång till = (jag har också gått ner i vikt på grund av detta vilket känns ganska jobbigt. Har pratat med min barnmorska som ska till läkaren imorgon och det blir inte bättre jag behöver gå till dammottagningen… Jag antar att det här är ganska skrämmande att, förutom att vara väldigt sliten, ha lågt blodtryck, verkligen må psykiskt dåligt på grund av dålig kost, så är det spädbarnet i magen jag är orolig…

RE: förväntansfull och även migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:.Lergigan comp är fantastiskt!!!!!! Jag har faktiskt mått faktiskt dåligt varje dag, jag fick inte i mig vätska eller mat på drygt en vecka… ändå har både illamående eller kräkningar + frustration försvunnit!!! Kan ändå bli trög, kör inte bil … MEN BRA =-RRB-.

Har precis fått reda på att jag väntar barn och är överlycklig,,,, men med tanke på att jag lider av svår migrän samt har både Imigran Injektioner och även Imigran Suppositorier att ta så frågade jag dig själv direkt om jag kan använda dem just nu.
När du fortsätter att läsa paketbroschyren står det bara att “Skader på det ofödda barnet gick inte att upptäcka”, men exakt hur är det egentligen?

Meddelande:.Hej på er Nina + alla ni andra!Jag fick helt enkelt min ena pojke efter en svår graviditet. Jag hade väldigt mycket migrän (det brukar jag också ha).

Jag åt Sandomigrin under en del av graviditeten men de hjälpte inte så mycket efter det. Jag har ätit Sandomigrin i cirka 10 år och de hjälper mig också bra när jag inte är förväntansfull.Jag konsumerade citodon en hel del när jag var gravid, de är ofarliga för fostret, hävdar läkarna.

Invandraren meddelade neurologen att jag inte fick ta det, men barnmorskan hävdade att jag fick ta det. Jag tog totalt 5 Imigran nässprayer under graviditeten när det var som värst, jag pratade med en vetenskapsman som faktiskt hade undersökt hoten med att ta Imigran under graviditeten och han sa att ingen situation faktiskt hade upptäckts där ynglingen faktiskt hade blivit skadad. Jag tänker inte föreslå någon att ta Imigran om de inte mår hemskt (vilket jag gjorde), men jag kan försäkra de som inte orkar vara med dem att mitt barn föddes helt friskt!

Jag lämnade besväret, de kan möjligen skapa fosterskador.

Diverse andra saker jag försökte med under graviditeten var massage och även akupunktur (man kan behandlas med det efter att man faktiskt har passerat 20:e mammaveckan). Det gjorde det lite enklare. Under de sista tre veckorna av mitt moderskap gjorde jag helt bort migrän. Efter att min pojke föddes har jag sällan haft någon som helst form av migrän!

Ledsen att jag komponerar tills nu, men när jag väntade letade jag hysteriskt efter information och efter andra människor som hade upplevt samma sak. Det kändes verkligen utmärkt att inse att du inte var ensam om att uppleva sådant lidande.

Lite spännande: De jag förstår som har haft mycket migrän under graviditeten har fått barn. När de har väntat damer, har de förhindrat migrän. Kan det finnas en länk…?Allt gott, Nina! Att sluta som mamma är jättekul och också fantastiskt, även om vägen dit kan vara tuff.

Dairine, om du läser det här, hur har du haft det?

Meddelande:.Jag är en kvinna som aldrig någonsin haft så mycket migrän som nu när jag är gravid. Jag har faktiskt försökt att inte konsumera några tabletter i alla men det gick helt åt h-vetet. Jag var tvungen att gå till akuten för att ta reda på att jag kan konsumera mina surfplattor (Zomig) om det faktiskt är dåligt. Men mellan mina migränanfall har jag kroniska frustrationer som vanligtvis leder till migränhuvudvärk. Vad måste jag göra, känner någon enstaka till vem jag ska prata med angående detta. Jag går absolut inte till min familjeläkare eftersom hon inte känner igen. Jag bor i Västerås.

VÄNLIGA HÄLSNINGAR.

Meddelande:.Hej.Jag upplever verkligen mycket mer dig som har så fruktansvärd migränhuvudvärk. Jag började få migränanfall några år tidigare och nu när jag är förväntansfull har jag varit ledig på halvtid. Detta har faktiskt fått min migrän att försvinna nästan helt.

Förmodligen en variabel om varför de gör så felaktigt.

Många människor förstår inte hur en migränanfall verkligen känns, den rycker på axlarna och antar att den är som en typisk migrän.

 • Lycka till.
 • MVH Maria.

Meddelande:.Hej.Jag har också migrän, men det är verkligen svårt.Jag måste fråga om vi vill ha barn i framtiden kan jag fortfarande få migrän när jag är med barn?Påverkar min migränhuvudvärk mitt barn?Jag är rädd om jag får det ändå efter att jag har så mycket besvär och även kräkts.Tack & kram Anna.

RE: väntar och även migrän!!
IP: Loggad.

Meddelande:.HALLÅ!Hoppas ingen missuppfattar mig nu men det känns verkligen exceptionellt tryggt att jag inte är ensam med mina migränproblem när jag är gravid.
Hade hört talas om så många att när man blir väntande får man ofta beskedet eller ett minimum av mildare anfall.

Men efter det blev det värre än någonsin tidigare. Förut hade jag mellan 1-3 anfall i månaden, men i början av min förlossning hade jag 2-3 i veckan. Jag är just nu i vecka 18 och är helt sjukskriven samt mår mycket bättre. Jag klarar tydligen inte stressen på kontoret längre.Ät dessutom citadon som fungerar ok.Omfamna Pernilla.

Meddelande:.cajsa och även Helen.Du skriver att du har ätit treo samt treersättning under gravtiden, men inte på slutet, jag vet att du inte får det pga blödningsrisk.
Själv åt jag just citodon under min allra första förlossning, om man nu kan äta treo under hela majortiden är det verkligen bra för oss frustrationer, det tror jag i alla fall, för treo är verkligen pålitlig mot h-smärta.Jag har inte ens riskerat att få fler ungar även om det är så tufft med vilka tabletter man ska konsumera. (har en ungdom).du åt 3 när du var gravid.många tack för ett svar.orolig carina.

Meddelande:.Rosita.vad är Lergigal ersättning för kommit till???äter du det till vardags eller???Jag hanterar spänningsvärk, migränhuvudvärk, den föregående vardagen (ihållande).Du betygsätter att förklara det här preparatet lite mer, jag är mycket intresserad, kanske är det något du kan försöka, konstigt, det är bara på det här nätverket du blir medveten om så många olika mediciner, men av läkaren du gör får inte veta en jäkla sak, eller hur.

 • Snälla svara.
 • carina.
 • Dairine.
 • Besökare.
 • E-post.

Meddelande:.Hej F och ni andra!Jag har laddat upp nedan tidigare angående detta med graviditet och migrän. Nu har jag bara 19 dagar kvar till termin – liksom LYCKLIGT har de andra femtio procenten av förlossningen varit mycket bättre! Jag var så hopplös ett tag på grund av all migrän att jag bara gick och tänkte gråta. Hade faktiskt fått höra av min förlossningsläkare att jag kanske skulle ta triptaner vid behov. Gjorde det ett par gånger, dock alltid lite orolig med tanke på att det kan skada barnet. Till sist kontaktade jag en läkare nedan i Oslo som är specialiserad på migrän, liksom han påstod att jag kan ta triptaner (Zomig, Imigran) utan att det skadar barnet!:–RRB- (Han har haft patienter som har tagit Imigran under hela graviditeten utan att spädbarnet tog skada av det!) Blev så lättad av det han sa att jag nästan drev ut från hans kontor! Paradoxalt nog fick jag efteråt bara en migränhuvudvärk innan den försvann av sig själv under en lång tid. Tittade på 3 månader utan migränhuvudvärk – en välsignelse!! Har nu på slutet fått ett anfall igen, ändå var det mest troligt eftersom jag var trött efter en vecka på jobbet + massa åskväder.

Nu är det inte länge kvar tills jag föder barn, och minst sagt känns det som att bebisen mår bra! Hoppas fler individer upplever att migränhuvudvärken försvinner i 2:a halvan av graviditeten!

Meddelande:.Hallå där!Är en allra första gången väntar i den 5: e månaden. Jag är 28 år, svensk men bor nu helt i Oslo.Jag erkänner verkligen de problem som ni alla pratar om!!!
Har faktiskt varit hos husläkare, gynekolog och även barnmorska angående detta.
Ändå är alla extremt flytande och ingen kan ge lämpliga lösningar. Kan inte hjälpa men tror att om män blev gravida, efter det skulle detta ämne säkert utredas effektivt ganska snabbt …

Min migrän tog fart enormt med tanke på att jag blev gravid, precis som många andra faktiskt har definierat.Bra att förstå att jag inte är den enda, oavsett hur hemskt det verkar.Jag tog Cafergot stolpiller i 20 år.Ändå är de direkt farliga före fostret, så när jag fick reda på att jag väntade, föreslog min läkare Maxalt Rapitab (munsönderfallande tabletter som ska behandlas på tungan) istället.Uppenbarligen kvarstår ALLA bekymmer de gånger jag tar dem. (Som jag måste göra det ofta).

Ingenting har utforskats, den hävdar exakt samma udda varningstext som på alla våra mediciner – och dessutom tar man surfplattorna “på eget såväl som den unges hot”.
– Välj mellan pester eller kolera, typ.

Nu såg jag att Dairine var hos en migränexpert i Oslo som konstaterade att man kan ta triptaner, liksom jag såg preis att min Maxalt Rapitab innehåller triptaner, möjligen behöver jag inte må så dåligt att jag behöver ta mina tabletter i alla fall . Ni förstår alla vad vi “hotar” …

Snälla Dairine, om du ser det här, är det läkaren?

Min gynekolog berättade för mig att det är mycket bättre för mig att ta en tablett och även göra av med strejken, än att jag slappnar av i 2-3 dagar samt … ja, ni vet alla vad som händer och även hur ni känner er .

 1. Ta hand om dig själv, fortsätt att lista dina tankar och även upplevelser. Tack så mycket!
  MvH// Ann.
 2. Läkaren arbetar på Sjølyst vårdcentral (även kallad migränmottagningen) och han heter även Inge Monstad. Extremt bra läkare! LYCKA TILL!
 3. Kram Dairine (som fortfarande faktiskt inte har fött barn – är 9 dagar över termin nu.).