Elementet av avbrott återkommande smärta i huvudvärk-sömn hemikrani

0
9
Elementet av avbrott återkommande smärta i huvudvärk-sömn hemikrani
Rate this post

Elementet av avbrott i huvudvärk-sömn hemikrani. Om patienten kan somna, vaknar han utan smärta. Du kan försöka provocera sömn med hjälp av lugnande medel eller sömntabletter. Bland de visuella störningarna finns sådana symptom som:

 • hallucinationer i form av glidning i synfältet, zigzagskuggor eller stjärnformade figurer,
 • hålrum i synfältet,
 • fotofobi,
 • känslan av bildvibration och luftpulsering,
 • ljusblixtar,
 • dubbelseende,
 • blinkande och expanderande plats,
 • synfel under ett anfall.

När symtomen på okulär migrän försvinner uppträder vanligtvis huvudvärk, vilket kan åtföljas av olika typer av neurologiska symtom-sensorisk eller motor, såsom m.in. – herr talman: numbness av hand och mun på ena sidan, talfördröjning (afasi) på grund av domningar i tungan, stickningar, nålstick sensation, problem med att spara objekt, balansstörningar. Migrän sitter oftast i ena sidan av huvudet och kommer i attacker.

Dess vanligaste hemikrani plats är templet – Huvudvärksförbundet

Migrän med aura uppträder vanligtvis i ung ålder (upp till 30 år. ) och dess attacker upprepas under hela den sjuka människans liv och förvärvar en kronisk form. Svårighetsgraden av sjukdomen kan dock förändras och försämras vanligtvis med åldern. Äldre människor är också mer benägna att ha en aura utan efterföljande smärtklagomål. Aura utvecklas vanligtvis gradvis inom några minuter efter attacken, varefter den vanligtvis inte kvarstår i mer än en timme. En aura som uppstår på egen hand utan huvudvärk varar vanligtvis ca 10 minuter mindre än när synstörningar föregår huvudvärk.

Dess vanligaste hemikrani plats är templet - HuvudvärksförbundetAura symptom utgör vanligtvis inte återkommande smärta en risk för patientens hälsa. De har dock en Huvudvärksförbundet betydande inverkan på att minska livets komfort.

De är helt reversibla, trots att de ofta orsakar en känsla av ångest hos både patienter och deras nära och kära. Rädsla är främst förknippad med rädslan för att förlora syn.

Smärtan hos en migrän varar vanligtvis från flera till tiotals timmar. Dess vanligaste plats är templet hemikrani, pannan och området bakom ögongloben. Patienten under en migränattack föredrar vanligtvis att vara i mörka rum.

Så snart aura-symtomen försvinner kan en migränpatient börja uppleva klagomål som är typiska för migrän utan aura återkommande smärta, såsom: Huvudvärksförbundet svår smärta av pulserande natur, smärta belägen på ena sidan av huvudet, yrselanfall, gradvis ökning av måttlig till svår smärta, ökad smärta under fysisk aktivitet.

Migrän relaterade huvudvärk symptom kan åtföljas av aura klagomål återkommande smärta, såsom känslighet för ljus och buller, kräkningar och illamående.

Hos äldre barn återkommande smärta, förutom paroxysmal huvudvärk

Migrän är en genetiskt bestämd sjukdom och kännetecknas av paroxysmal huvudvärk som föregår auraen (inte alltid förekommande). Smärta uppstår i sig som ett resultat av provokationsfaktorer-stress och känslomässig stress, känslomässig stress – både negativ och positiv, vissa livsmedel hälsa (citrus, choklad, ost, nötter, etc.), atmosfäriska influenser.Migrän kan förekomma tidigt-ibland så tidigt som 5-6 år.

 • Hos äldre barn, förutom paroxysmal huvudvärk, finns det också paroxysmal buksmärta, ensidig lokalisering av huvudvärk, pulserande karaktär av sjukdom, synstörningar.Cirka 10% av människor lider återkommande smärta av migrän, och hos barn, beroende på ålder, lider 3-6% av denna sjukdom.
 • Orsakerna till migrän är inte helt förstådda-oftast betraktas som vasomotoriska störningar med smärtstillande aktivitet Huvudvärksförbundet.

Det finns två huvudformer av migrän: okulära Huvudvärksförbundet (klassiska) och visuella migrän (visuella hallucinationer,mörker framför ögonen och visuella störningar). Små barn kan inte alltid bestämma vad som händer med dem, de har ofta en period av spänning eller ångest, gråt, sömnstörningar, aptitlöshet och kräkningar.

Hos äldre barn återkommande smärta, förutom paroxysmal huvudvärk

Det kan också finnas buksmärta, diarré, frekvent urinering, irritabilitet mot ljus och ljud, ögonlockens rubbning, ökad salivation, hemikrani,  trötthet, sömnighet, förtvivlan. Om det finns migrän i familjen och vi observerar ovanstående symtom i barnet, bör du tänka på att övervaka med ett barns neurolog för återkommande smärta att genomföra en diagnostisk undersökning. Hos barn i åldern 7-15 år förekommer huvudvärk i cirka 50-60% av fallen, inklusive 4% – migrän. Barn som lider av migrän kan få anfall med 6% – så det är värt att göra en diagnos för att hjälpa ditt barn så snart som möjligt.

Tänk alltid på att dygnsrytm hygien (rätt mängd sömn), rätt kost, reglering av skola och hem aktiviteter, och ibland avkoppling hälsa – autogen träning, minska risken för migrän och huvudvärk. Dessutom, när en migrän diagnostiseras, är det möjligt att inkludera lämpliga mediciner-särskilt användbara i den första fasen av auraen.

Då är det värt att använda fysioterapi migran

Det är värt att komma ihåg möjligheten att migrän hos barn lär sig att förebygga sjukdomen hos ett barn.Kom också ihåg att inte varje huvudvärk är migrän – ofta bland skolbarn huvudvärk uppstår på grund av överbelastning av livmoderhalsen (långt sittande med huvudet böjt, långt svar, vana) Huvudvärksförbundet – då är det värt att använda fysioterapi, vilket effektivt minskar eller eliminerar denna typ av sjukdomar.

Migrän är en utbredd neurovaskulär sjukdom och tillhör gruppen spontana huvudvärk. Det är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna, från 3% till 10% av befolkningen över hela världen, hemikrani och vissa statistik säger upp till 15%. I Polen handlar det om 1,2-4 miljoner människor. Även om det inte utgör en hälsorisk, orsakar det patienter mycket lidande, och episoder som varar från 4 till 72 timmar gör vardagen och yrkeslivet svårt.

Migrän smärta uppträder vanligen som en ensidig, bultande huvudvärk av varierande intensitet och beskrivs oftast som svår, bultande, med åtföljande illamående, kräkningar, fotofobi och känslighet för ljud. Migrän huvudvärk är vanliga (ca. 80-90% av fallen) föregår prekursorerna, det vill säga auraen. Migränattacker kan förekomma periodiskt eller regelbundet, och i cirka 75% av fallen förekommer hos personer under 30 år. kvinnor är ungefär 4 gånger mer benägna att kämpa med migrän än män.

Faktorer som hälsa påverkar migrän smärta

Det finns två huvudhypoteser som förklarar mekanismen för migrän: Den vaskulära hypotesen tyder på att kramp i intrakraniella kärl är orsaken till auraen, och sekundär reflexutvidgning av blodkärl och excitation av perivaskulära nerver orsakar smärta. Studier av bilder av intrakraniellt blodflöde indikerar emellertid en annan mekanism av sjukdomen och förlitar sig mer på den neurovaskulära hypotesen.

Faktorer som hälsa påverkar migrän smärtaNeurovaskulär hypotes-definierar migrän som en störning av endogena smärtmoduleringssystem hemikrani i hjärnans subkortiska strukturer som kan påverka ledningen av sensorisk information från huvudets blodkärl till hjärnan. Dessa störningar manifesteras av överkänslighet mot ljus, ljud och lukt. Således anses migrän vara en medfödd kränkning av funktionen hos system som modulerar sensoriska stimuli.

Vanliga faktorer som kan orsaka migränattacker inkluderar:

 • svält, hoppa över måltider, uttorkning;
 • sömnstörningar, särskilt för kort eller för lång sömn;
 • vissa faser av menstruationscykeln, vissa orala preventivmedel, graviditet och klimakteriet;
 • perioder med ökad stress;
 • överdriven fysisk och mental ansträngning;
 • ekologisk förändring;
 • starkt ljus, höga ljud;
 • sprit;
 • koffein;
 • kostfaktorer;
 • drogmissbruk, särskilt: triptaner, ergotalkaloider, opioider, kombinerade analgetika, enkla analgetika och NSAID.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here