Det verkar vara annorlunda Huvudvärk, men fortfarande förvirrad återkommande smärta

0
Rate this post

Neuralgi är en ensamvarg, migrän gillar företag. Föredrar Mogen neuralgi, migrän har redan smakat de unga blodet. Det verkar vara annorlunda, men fortfarande förvirrad. Neuralgi, även om vi snabbt kommer att glömma det, kommer att berätta mycket mer om vår hälsa än om migrän.

Därför måste du kunna känna igen det. När vi har huvudvärk tänker vi mest på hur vi ska bli av med denna sjukdom så snart som möjligt. Så snart detta passerar noterar vi inte specifikt vilken typ av smärta det var, stickande eller pressande, och om det inte är en larmsignal av en slump. Det viktiga är att det redan har gått, det är allt.

Tyvärr kan neuralgi återkommande smärta, vara ett symptom

Detta är ofta fallet med trigeminusneuralgi-sällan beaktas och ofta förväxlas med vanliga migrän. Varför lära sig det återkommande smärta? Tyvärr kan neuralgi vara ett symptom på depression, såväl som multipel skleros, eller till och med en stroke eller tumör. Så det är bättre att känna denna specifika smärta. För din egen säkerhet.

Tyvärr kan neuralgi återkommande smärta, vara ett symptomNeuralgi eller migrän-Instructable ansiktet är en exceptionell revy av neuralgi, men migrän kan också uppstå som svår smärta i denna del av huvudet, båda sjukdomarna ligger vanligtvis på samma sida av huvudet, människor med neuralgi och migrän går upprepade gånger till tandläkaren och behandlas där helt onödigt, migrän och neuralgi återvänder.

Neuralgi eller migrän-skillnader migrän varar vanligtvis från 4 till 72 timmar, och neuralgi är vanligtvis några sekunder (upp till två minuter). Neuralgi är stark och stickande.

Om smärtan (oftast påverkar det V-formade området-från templet till ögat och underkäken) inträffade efter att ha ätit, rakat, tvättat ansiktet eller under påverkan av vind, är det troligt att det är neuralgi. Det förstärks av irritationen hos de så kallade utlösningszonerna. Migrän är olika.

Det kan provocera och förvärra många olika faktorer, såsom stress, motion eller intensivt ljus. Neuralgi är dubbelt så vanligt som en kvinnas problem, oftast sker det efter 50. levnadsår. Migrän väljer inte könen, men väljer de yngre-de första attackerna uppträder i åldern 10-20 år.

Men neuralgi Huvudvärk i genomsnitt varje månad

båda sjukdomarna återvänder troget till sitt offer, men neuralgi i genomsnitt varje månad, migrän några dagar eller veckor. Migrän kan åtföljas av: aura, kräkningar, illamående, förlamning, neuralgi, i sin tur ensam Huvudvärksförbundet återkommande smärta – vi vet inte symptomen i samband med det.

Därför, om vi är hemsökta av en kort, stark och stickande smärta, som en elektrisk chock, i nedre käften och templet, kommer vi inte att försumma detta. Och låt oss inte glömma det så snabbt, för att göra detta, låt oss dela information med en specialist. Kanske är det en signal om att något dåligt händer i vår kropp.

Migrän är en familjesjukdom som är vanligare hos kvinnor (75%) och kännetecknas av återkommande attacker av huvudvärk av varierande intensitet, varaktighet och frekvens. Smärtan är vanligtvis ensidig och åtföljs av illamående och kräkningar. Det kan föregås av neurologiska störningar, stämningar eller samtidiga sjukdomar. Dessa symtom bör inte vara närvarande vid varje attack.

Men neuralgi Huvudvärk i genomsnitt varje månad

Enligt neurovaskulär teori (neurovaskulär) migrän är en primär neurogen process som kännetecknas av överdriven känslighet för stimuli av nervcellerna i hjärnbarken, särskilt i huvudets nacke. Detta åtföljs av sekundära förändringar i blodflödet genom blodkärlen. Typer av migrän:

Det sträcker migran sig vanligtvis till hälften hälsa

Migrän vanlig (utan aura) – kännetecknas av huvudvärk med samtidiga störningar i det autonoma nervsystemet Huvudvärksförbundet, såsom blek hud, illamående. Det finns inga neurologiska eller oftalmologiska symptom som uppstår i klassiska migrän. Varningssymtom är: humörförändringar, frekventa gäspningar och nedsatt koncentration. Huvudvärk börjar när som helst i skallen, det slår och pulserar.

Det sträcker sig vanligtvis till hälften av huvudet, och ibland till hela huvudet. Smärta som ligger bakom ögonkontakten kan misstas för ögonsjukdomar eller bihålor. Under en attack som kan variera från några timmar till en eller flera dagar uppträder fotofobi och känslighet för ljud.

klassisk migrän (med aura) – attacken föregås av en visuell aura som varar ca. 20 minuter. Det kan innefatta ljusa och mörka fläckar, zigzag-linjer, snedvridningar som termisk dimma, “pusseleffekt”, lätta droppar scotoma, tunnelvision, scotoma som liknar defensiva strukturer som kan spridas i amblyopi av vokalhalveringstiden. Ett litet, ljust, positivt paracentralt mörker utvecklas, omgivet på ena sidan av lysande zigzag-linjer (a).

Efter några minuter expanderar mörkret i form av en befästning gradvis, och dess öppna sida skiftar i mitten Huvudvärksförbundet (b). Det är ofta lindat runt innerkanten av området för den visuella defekten (negativt mörker-C). När det utvecklas kan mörkret innan det försvinner övergå till synfältets tidsmässiga omkrets (d).

Normal syn bör återvända inom ca 30 minuter hälsa. Symtom som varar längre är sannolikt att indikera ett annat tillstånd återkommande smärta. De beskrivna symptomen är typiska för migrän, men kan också orsakas av degenerativa förändringar i artärerna eller vaskulär missbildning i occipitala loberna. Huvudvärk uppträder ca 30 minuter efter den visuella auraen. Den normala halvan av skallen på sidan motsatt halv amblyopi påverkas.

Detta åtföljs av illamående och fotofobi. Ibland kan smärtan inte visa, men det kan också vara svårt, mycket svårt och väsentligt varierat mellan attacker. Hålrum i synfältet kan också vara permanent-då är diagnosen migrän möjlig efter att andra orsaker har uteslutits.

De kännetecknas Huvudvärksförbundet av karakteristiska huvudvärk

Cluster huvudvärk (Horton migrän Neurolagi) är en typ av migrän som vanligtvis finns hos män i återkommande smärta 4-5 decennier av livet. Dessa smärtor är förknippade med ögonsymtom och kan initialt missdiagnostiseras som ett oftalmiskt problem. Symtom på det autonoma systemet är lakrimation, konjunktivalinjektion och vattnig nasal urladdning. De kännetecknas av karakteristiska huvudvärk som åtföljs av en mängd olika vegetativa symptom som uppträder nästan dagligen i flera veckor.

De kännetecknas Huvudvärksförbundet av karakteristiska huvudvärkSymtom på klusterhuvudvärk; Huvudvärksförbundet Ensidig, olidlig, akut och djup huvudvärk med okulotemporal lokalisering börjar ganska plötsligt och varar från 10 minuter till 2 timmar, varefter de snabbt försvinner. Dessa smärtor kan uppstå upprepade gånger under dagen, ofta vid en viss tid, ofta ca. Klockan två på morgonen.

Patienter med klusterhuvudvärk är oroliga och upprörda. En period av smärtattacker kan följas av en lång paus som varar upp till flera år. Klusterhuvudvärk är också en vanlig orsak till tillfälligt eller fast extracurricular Horner syndrom Huvudvärksförbundet (relativ pupillkonstriktion, hälsa 1-2 mm ptos på sidan av huvudvärk).

Andra former av migrän hälsa:

  • fokal migrän-kännetecknas av tillfälliga talstörningar, halv sensoriska störningar eller till och med fokal pares som åtföljer andra migränproblem, återkommande smärta.
  • retinal migrän-kännetecknas av akut, tillfällig, ensidig synförlust,
  • parotid migrän-kännetecknas av återkommande, tillfällig förlamning av parotidnerven, som börjar efter huvudvärk. Detta är sällsynt och börjar vanligtvis före 10 års ålder,
  • familjär migrän med hemiplegisk pares (hemiplegisk migrän) – kännetecknad av ofullständig försvinnande av fokala neurologiska symptom efter avslutad migränattack,
  • basal migrän-kännetecknas av en typisk migrän aura, tillsammans med domningar och stickningar i läppar och extremiteter (ofta på båda sidor) och nedsatt gång och tal, tillsammans med nedsatt medvetande. Det förekommer hos barn.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj