Tobaksrökning för hemikrani starkt ljus eller fluorescerande ljus välbefinnande

0
Rate this post

Symptomen på migrän Förutom de typiska symptomen i samband med olika typer av migrän kan de också vara närvarande: visuella hallucinationer, såsom en dimmig plats, en vision “stiger som varm luft”, ljusblixtar, konjunktival irritation, förlamning av III-nerven med förlamning av de galliska musklerna, hängande ögonlock med förvärring av pupillreflexer eller med närvaron av onormala pupillreaktioner, muskelömhet, hjärtrytmrubbningar, blodtrycksfall eller blodtrycksstegring, efter en attack av smärta kan till exempel en känsla av trötthet, svaghet, muskelsmärta eller en tendens att irritera kvarstå i 24 timmar.

Diagnos av välbefinnande migrän

Migrän är också förknippade med en högre risk att utveckla kardiovaskulära och cerebrovaskulära sjukdomar (till exempel stroke). Diagnos av migrän. Diagnosen av sjukdomen kan göras baserat på:

 • intervju samlas in från patienten,
 • fullständig neurologisk undersökning,
 • en oftalmologisk studie som innehåller en slitsgapstudie, en ögonspegel, en intraokulär tryckstudie,
 • för ovanliga symptom utförs bildbehandling (CT, MR) ,
 • laboratorietester (OB, CRP) som utförs för att utesluta jättecellsinflammation i den tidsmässiga artären.

Diagnos av välbefinnande migränMigrän Förebyggande välbefinnande. Förebyggande består i att eliminera tillstånd och faktorer som kan orsaka migränattack, såsom: betona, otillräcklig eller överdriven sömn, huvudskador, infektionssjukdomar, trötthet, fysisk aktivitet, åksjuka, hormonella förändringar i samband med menstruationsblödning, ägglossning eller graviditet, tillämpliga läkemedel, såsom orala preventivmedel eller vasodilatorer.

Tobaksrökning för starkt ljus eller fluorescerande ljus, intensiva dofter, såsom parfym, effekterna av kyla, såsom glass, väderomslag, vissa livsmedel: koffein, alkohol, choklad, sötningsmedel (aspastam, sackarin), välbefinnande citrusfrukter, ostar, russin, yoghurt, grädde, avokado, långa pauser mellan måltiderna.

Migrän Förebyggande – hemikrani

Förebyggande indikeras om frekvensen och/eller intensiteten av attacker överstiger patientens toleransgräns. Profylaktiskt är det möjligt att använda: b-blockerare, kalciumkanalblockerare, amitriptylin, klonidin, pizotifen och små doser aspirin.

Behandling av migrän – Det finns inget läkemedel som helt kan bota migrän. Behandlingen består i användning av farmakologiska medel som kan lindra och minska varaktigheten av symtomen, välbefinnande samt minska frekvensen av attacker av sjukdomen.

Behandling av en akut migränattack kan bestå i utnämning av konventionella analgetika (aspirin, kodeinanaloger, paracetamol eller icke hemikrani – steroida antiinflammatoriska läkemedel) och vid behov antiemetika, såsom metoklopramid. Behandling med smärtstillande medel är mest effektiv när den startas inom 15 minuter efter smärta, när dess svårighetsgrad ännu inte är stor. Läkemedel som sumatriptan och ergotamintartrat används hos patienter som inte svarar på smärtstillande medel.

Migrän är en obehaglig sjukdom där det är mycket viktigt att bestämma de faktorer som kan få det att attackera och undvika dem. I kampen mot det kan det också vara användbart att använda lämpliga metoder för avkoppling eller psykoterapi. Denna smärta kan inte jämföras med någon annan. Högfrekvent, välbefinnande högfrekvent, ökar med varje skarp rörelse.

Ovanför höger eller vänster ögonuttag, ibland på båda sidor av huvudet. Vissa migränpatienter observerar den så kallade auraen, det vill säga visuella störningar, i form av lysande zigzags, fläckar och ibland hålrum i synfältet. Ofta föregår aura smärta attack.

Migrän. Varför skadar mitt huvud Huvudvärksförbundet?

Ursprunget av migrän är inte fullständigt förstått. Som skrev på sidorna av “nyheter ” Neurologiska” Prof. Adam fuller Huvudvärksförbundet av neurology Clinic av den Militära Medical Institute “i ljuset av tidigare avtal, kan det anses att migrän är en genetiskt bestämd (poligenetycznie) kanalopatia, i vilket det finns en särskild benägenhet att ökad reaktivitet naczynioruchowej, vid foten av som ligger i form av att upptäcka förändringar i det Centrala nervsystemet.”

Migrän. Varför skadar mitt huvud Huvudvärksförbundet?

Enkelt uttryckt är detta en sjukdom som orsakas av ett brott mot jonkanalernas funktion i hjärnceller hemikrani. Jonkanaler välbefinnande är specialiserade cellmembranproteiner som är involverade i överföringen av joner över cellmembranet.

Vad är migrän? Det är ett neurologiskt tillstånd. Det kännetecknas av återkommande episoder av huvudvärk, som åtföljs av illamående, kräkningar och fotofobi. Dess prevalens uppskattas till ca. 6 procent. för män och 15 till 18 procent. kvinna. De flesta nya sjukdomar förekommer runt 40. år av livet, vilket innebär att professionellt aktiva människor lider först och främst. Den allvarligaste är kronisk migrän, i vilket fall migränhuvudvärk fortsätter i mer än 15 dagar i månaden i minst 3 månader.

Ett nytt koncept för ursprunget av migrän har just beskrivits i tidskriften “huvudvärk” av en amerikansk forskare, Huvudvärksförbundet Dr Jonathan Borkum från University of Maine. Enligt honom är detta en skyddande mekanism i hjärnan i kampen mot oxidativ stress. Med andra ord är det en självläkande metod. Tidigare studier har visat att migrän, dvs migränpatienter, har högre nivåer av oxidativ stress.

Vad är oxidativ stress hälsa?

Under normala förhållanden har kroppen en balans mellan oxidanter och antioxidanter. En ökning av produktionen av fria radikaler eller en minskning hemikrani av antioxidantaktivitet Huvudvärksförbundet gör att denna balans fluktuerar i riktning mot en oxidationsreaktion som kallas oxidativ stress. Fria radikaler är reaktiva syrearter som bildas som ett resultat av naturliga processer i människokroppen. Reaktiva syrearter i överskott kan orsaka skador m.in. kroppen innehåller proteiner och fetter, såväl som cell-DNA. De kan bekämpas med hjälp av antioxidanter.

Hur kan man hälsa förhindra migrän hemikrani?

“Det verkar troligt att migränattacker inte bara orsakas av oxidativ stress, men skyddar aktivt hjärnan från det och återställer det aktivt”, Huvudvärksförbundet säger Dr Borkum. Mot bakgrund av hans teori, genom att förhindra oxidativ stress i kroppen, kan vi minska antalet migränattacker. Tyvärr finns det många faktorer som ökar oxidativ stress och risken för migränattack. Här är några av dem hälsa:

 • betona,
 • sömnstörning,
 • buller,
 • luftföroreningar
 • fel kost,
 • sprit.

Därför är det inom ramen för kallblåsning värt att försöka undvika dem, hälsa eller åtminstone avsevärt begränsa dem. Vill du undvika migrän hemikrani?

Vad är oxidativ stress hälsa?Försök att upprätthålla en normal BMI en annan riskfaktor för detta tillstånd som vi påverkar är kroppsvikt. En metaanalys, inklusive Huvudvärksförbundet 12 forskningsrapporter och cirka 300 000 personer, utförd av den amerikanska forskaren Dr.B. Lee Peterlin från Johns Hopkins University school of Medicine, visade att både fetma och undervikt ökar risken för detta tillstånd. Om du var överviktiga (BMI över 30) var risken 27 procent högre och undervikt (BMI under 18,5) – 13 procent.

Intressant var sambandet mellan övervikt och återkommande huvudvärk starkast bland kvinnor och ungdomar i allmänhet. Och medan Dr Peterlin medger att baserat på hennes forskning är det inte känt om att förlora eller gå ner i vikt kan minska risken för migrän, är det ändå känt att överviktiga människor också upplever ökade nivåer av oxidativ stress, vilket överensstämmer med Dr Borkums teori.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj