Huvudvärkssjuksköterska för medlemmar

0
Rate this post

Om du, som är medlem hos oss, har en klinisk oro eller behöver förslag för att försöka hantera dina frustrationer kan vår migränregistrerade sjuksköterska Monicha ge dig både stöd och hjälp.

Monicha säger: “Mitt mål är att erbjuda deltagarna uppehåll, information och stöd baserat på såväl självhjälp som egenvård. Jag kan meddela och även ge sanningar om mediciner och behandling så att den privata deltagaren har underlag för samtal med din läkare.”

  • För att komma i kontakt med Monicha, mejla din fråga till: [email protected]
  • Du kan också ringa Monicha. Måndagar 9.00– 10.00 tar hon upp frågor från våra medlemmar. Telefon: 08-120 797 60.

Några bra rekommendationer från Monicha:

Tänk på att du har en neurologisk sjukdom om du har migrän – du behöver inte be om ursäkt för att du begär hjälp eller behöver få slappna av ensam samt vara tyst såväl som mörkt. När du ringer ditt universitetssjukhus, fråga om det finns en läkare som tänker på frustrationer. I allmänhet behövs ingen specialist men engagemanget och även passionen hos läkaren är ovärderlig. Det är inte farligt att spänna ibland – men du måste återhämta dig! Se till att du tar hand om dig själv, inte bara för alla andra. Du är skyldig att på samma sätt erbjuda dig ett gott liv.

Monicha Norén är Leg. sjuksköterska, ytterligare lärd medicin och även operation. De senaste 15 åren har hon faktiskt dessutom fungerat som föreläsare/lärare inom fritid, spänningshantering, kroppsförståelse och mental träning i Sverige, Norge och även Danmark. Under hela denna tid, till och med med hjälp av dessa servicetekniker, hanterade många mycket egna patienter, av vilka majoriteten hade problem med frustration. Sedan september 2013 har Monicha arbetat som avdelningschef på Migräncentralen i Värnamo.