Omkring 60 tusen huvudsjukdom av dem led av migrän – kronisk smärta

0
Rate this post

Familj migrän villkor. Många påpekar dock att migrän har en genetisk grund, vilket innebär att det finns vissa varianter av gener eller genomiska sammansättningar som kan vara förknippade med denna sjukdom. År 2016 publicerade International research consortium i “Nature Genetics” resultaten av analysen av genetiskt material som erhållits från 375 000 européer, amerikaner och australier.

Omkring 60 tusen av dem led av migrän. Resultaten av dessa studier var ganska överraskande, det visade sig eftersom det i det mänskliga genomet finns upp till 38 olika områden som kan associeras med förekomsten av ångest huvudvärk. Fram till dess var endast 10 kända. De flesta gener som presenteras i konsortiets arbete har redan beskrivits i samband med andra sjukdomar.

Enligt forskarna huvudsjukdom stärker detta teorin

Det visade sig till exempel att nio tidigare var förknippade med risken för kärlsjukdomar och fyra – med reglering av deras arbete. Enligt forskarna stärker detta teorin att frågor om kärlsystemet fungerar fortfarande är nyckeln till migränens epidemiologi. Detta bekräftas dock av den forskning som beskrivs av huvudsjukdom Michael Stara och Jose Biller i boken”huvudvärk och migrationsbiologi och förvaltning”. Det följer att migrän med aura är nästan dubbelt så sannolikt att vara i riskzonen för ischemisk stroke.

 • Det består i att stoppa blodtillförseln till hjärnan, vilket resulterar i m.in. inflammation av blodkärlen eller aterosklerotiska lesioner.
 • Om en sådan person röker är risken redan tre gånger högre.
 • Däremot, om en kvinna som röker och tar hormonella preventivmedel har migrän med aura, är hon redan sju gånger mer sannolikt huvudsjukdom att ha en ischemisk stroke. Alla migrän ökar också risken för hjärtinfarkt.

Enligt forskarna huvudsjukdom stärker detta teorin

Vi har dock några tröstande nyheter för kvinnor som lider av migrän med aura. Forskning av Dr. Tobias Kurtha av Brigham och kvinnors sjukhus, Harvard Medical School, genomförs på en grupp av cirka 28 tusen kvinnor vars öden observerades i mer än 13,5 år visar att, även om de är förknippade med två gånger risken för stroke, de passerar det mycket mer försiktigt än människor niecierpiący på grund av huvudvärk. Som ett resultat återhämtar de sig från en stroke utan stora neurologiska förändringar i hjärnan, eller de är helt minimala.

Som ett kronisk smärta resultat återhämtar de sig från

Hur man behandlar migrän huvudsjukdom utan komplikationer och vad ska man se upp för? “För behandling av migränattacker används oftast konventionella smärtstillande medel och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

De kombineras ofta med antiemetiska läkemedel “- säger på sidorna av” neurologiska nyheter ” i en artikel av Professor Adam Stepnya. I sin tur rekommenderar European Federation of Neurological Societies att man tar komplexa mediciner som innehåller acetylsalicylsyra (250 mg), paracetamol kronisk smärta (200-250 mg) och koffein (50 mg) – som var effektivare än var och en av dessa ämnen används separat eller som ett kombinerat decaf-läkemedel.

För att inte utveckla huvudvärk från drogmissbruk rekommenderas det dock att begränsa användningen av enkla smärtstillande medel till kronisk smärta 15 dagar i månaden och kombinerade läkemedel till 10 dagar i månaden.

Neurologer använder också mer huvudsjukdom kraftfulla mediciner.

Det är dock värt att komma ihåg att undvika, om möjligt, utlösare av migränattacker. För var och en av patienterna kan denna uppsättning vara annorlunda, oftast är det:

 • Som ett kronisk smärta resultat återhämtar de sig frånhunger / hoppa över måltider
 • uttorkning
 • sömnstörningar Huvudvärksförbundet: för kort eller för lång sömn
 • hormonella förändringar hos kvinnor
 • vissa stadier av menstruationscykeln, vissa p-piller, graviditet och klimakteriet
 • betona
 • perioder av avkoppling efter stress
 • överdriven fysisk och mental ansträngning
 • starkt ljus, varma eller fuktiga klimat, höga ljud
 • alkohol, särskilt rött vin
 • konsumerar stora mängder koffeinhaltiga drycker
 • ost, citrus, choklad

Migrän förekommer hos hälsa var tionde person

Lyckligtvis blir modern medicin bättre på att bekämpa migrän, så med rätt vård och lämpliga åtgärder kan de nästan helt undvikas.

Migrän förekommer hos var tionde person huvudsjukdom kronisk smärta. Det är obotligt, du kan bara minimera dess symtom eller minska frekvensen av attacker. Det finns 6 typer av migrän. Kontrollera vilken typ du har och hur man hanterar det. Migrän huvudvärk förekommer hos 10% av den allmänna befolkningen och är något vanligare hos kvinnor eller män. I mer än 75% hälsa av patienterna uppträder den första migränattacken före 20 års ålder. levnadsår.

Migrän förekommer inte plötsligt, vanligtvis före det-ungefär 24 timmar före-det finns så kallade förskuggande symtom. Dessa inkluderar attacker av gäspning, eufori eller depression, och ibland ohämmad ätning eller omvänt ovillighet att äta. En timme före uppkomsten av migrän kan en aura uppträda, det vill säga känslan av flimrande blinkar, mörker och förvrängning av bilden som ses.

Det dominerande symptomet på migrän är hälsa huvudvärk-vanligtvis ensidig, throbbing eller throbbing i naturen. Ytterligare symtom (beroende på typ av migrän) inkluderar illamående, kräkningar, diarré, frossa, svaghet och vätskeretention i kroppen. Fotofobi eller känslighet för ljud kan också visas. Vad orsakar migrän kronisk smärta?

Vi delar migränutlösare i flera grupper Huvudvärksförbundet:

 • vissa livsmedel, såsom kakao, rött vin, choklad och nötter, kan utlösa anfall;
 • hormonala faktorer – ofta förekommer migränattacker under menstruation eller under ägglossningen;
 • mentala faktorer. Migrän orsakar viloläge här, det vill säga perioder med tillfällig avkoppling, till exempel korta helger;
 • fysiska faktorer, såsom en glöd eller blixt av ljus hälsa, eller faktorer som är förknippade med en stark excitation av hörselorganet.

Symtom som Huvudvärksförbundet förebådar migrän

Faktorer som är förknippade med livets hygien, kronisk smärta till exempel sömnstörningar; vissa mediciner-man tror att vissa mediciner kan leda till migränattack, särskilt nitroglycerin och hormonmedicin. Vilka mediciner är effektiva för migrän?

 • Migrän är en obotlig sjukdom Huvudvärksförbundet. Du kan bara minimera dess symtom eller minska frekvensen av attacker. Läkemedel som används för migrän hör till tre grupper: smärtstillande medel-huvudsakligen icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • läkemedel som verkar på serotonerga receptorer och följaktligen på element som orsakar huvudvärk (till exempel ergotamin eller triptaner); förebyggande läkemedel som är utformade för att minska frekvensen av en attack och lindra den.
 • Dessa är till exempel beta-blockerare-dessa läkemedel används huvudsakligen för hjärtsjukdomar, men i höga doser kan de vara effektiva vid behandling av migrän.

Symtom som Huvudvärksförbundet förebådar migrän

Viktigt! Behandlingen ska bestämmas av Huvudvärksförbundet en läkare. Det är han som bestämmer lämpliga doser mediciner, med hänsyn till patientens hälsotillstånd (och andra sjukdomar). Detta är viktigt eftersom vissa mediciner kan interagera med andra mediciner. Exempel: triptaner interagerar med mediciner för högt blodtryck.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här