Denna behandling Huvudvärk bör utföras i minst 6 veckor – kronisk smärta

0
Rate this post

En nyhet de senaste åren i förebyggande behandling av migrän är det galeniska läkemedlet-butterbur, som fick en rekommendation nivå a, särskilt användbar vid kontraindikationer för förebyggande behandling, till exempel under graviditeten.

Det sista behandlingsalternativet är ett läkemedel som är humant, verkande monoklonalnym mot anordningen av peptiden beror på genen för kalcitonin hälsa (CGRP) – erenumab, med en hög säkerhets-och effektprofil, med en minskning av antalet dagar av migrenowych hos patienter med migrän epizodyczną i genomsnitt i 3-4 dagar vid en dos av 70 mg.

Korrekt Huvudvärk genomförd förebyggande behandling

Korrekt förebyggande behandling av migrän påverkar signifikant patientens livskvalitet. Migrän är den främsta orsaken till funktionshinder hos personer under 50 år. r. z., är en viktig faktor som minskar den fortsatta överlevnaden hos relativt unga människor, vilket påverkar livskvaliteten i större utsträckning än diabetes eller högt blodtryck [11].

Migrän är attacker av intensiv huvudvärk som oftast pågår Mycket kan förändras om förebyggande behandling utförs korrekt. Korrekt genomförd förebyggande behandling för alla kroniska sjukdomar bidrar till en signifikant förbättring av livskvaliteten hälsa, vilket minskar de så kallade kroniska sjukdomarna. bördan av sjukdomen sträcker sig, vilket är särskilt viktigt för migrän-en sjukdom hos relativt unga människor kronisk smärta, den ytterligare förväntade överlevnaden.

Hos patienter med sällsynta / icke-migränattacker är det vanligtvis tillräcklig ad hoc-behandling av attacker med icke-specifika (NSAID) eller specifika (triptaner) läkemedel som används vid rätt tidpunkt och vid rätt dos.

Korrekt Huvudvärk genomförd förebyggande behandling

Hos patienter med frekventa anfall som tar upp en betydande del av dagarna i månaden, värkande för sina symtom (till exempel aura), är det nödvändigt att använda rätt (vid lämplig dos och under behandling) förebyggande av anfall. Denna behandling bör utföras i minst 6 veckor för att bedöma effektiviteten och fortsätta i cirka 6 veckor. 3-6 månader för att konsolidera den terapeutiska effekten.

Migrän-hur manifesterar den sig kronisk smärta?

Många människor som lider av huvudvärk, särskilt oftare, tror att de har migrän. Under tiden är migrän en relativt sällsynt form av huvudvärk, som endast förekommer hos 11-12% av befolkningen kronisk smärta, varav de flesta är kvinnor. Under tiden är en mycket vanligare, vanligare typ av huvudvärk som nästan var och en av oss har upplevt i livet den så kallade spänningssmärtan. Men det här är inte den enda smärtan som är förvirrad med migrän.

  • Ett speciellt smärtklagomål i huvud och ansikte är smärta i paranasala bihålor. Denna typ av smärta är ofta förvirrad med migrän eller “normal” huvudvärk.
  • Det är därför det är så viktigt att kunna skilja sinus smärta från andra typer av smärta som vi känner i huvudet. Utan en sådan diagnos kommer hälsa vi inte att kunna framgångsrikt behandla oss själva.

Migrän huvudvärk är mycket karakteristisk. Vanligtvis är det måttligt svår eller svår smärta, pulserande, täcker hälften av skallen, sällan bilateral. Detta åtföljs ofta av ytterligare symtom, såsom ökad känslighet för lukt, ljud och ljus, liksom en ovillighet att äta (anorexi).

Migrän smärta ökar under påverkan av fysisk ansträngning. En migränattack kan vara kort (varar ca 4 timmar) kronisk smärta, men det kan också helt “inaktivera” patienten i 3-4 dagar. Hos vissa patienter föregås migränsmärta av aura-fasen, som består av m.in. – herr talman! på visuella störningar i form av mörker, blinkande ljus, uppfattning om spöken av befästningar talar vi sedan om migrän med en aura.

Medan migran en migränattack vanligtvis är kortlivad hälsa

Migrän-hur manifesterar den sig kronisk smärta?

Den allvarligaste formen av migrän är kronisk migrän hälsa, som kännetecknas av huvudvärk i minst 15 dagar i månaden, och i 8 eller flera dagar har smärtan karaktären av migrän eller migrän med aura. Orsakerna till tendensen till migrän är dåligt förstådda, men man tror att denna sjukdom har en genetisk grund, det vill säga tendensen till migrän kan bero på ett familjeförhållande. En migränattack brukar inte komma kronisk smärta “från ingenstans”.

För att en attack ska inträffa måste vissa faktorer som kallas “utlösare” av migrän fungera. Dessa inkluderar några starka lukter, livsmedel (rött vin, vissa ostar, choklad, koffein), stress, buller, sömnbrist, förändringar i vädret, långvarig fastande och vissa mediciner (särskilt östrogenbaserade preventivmedel). Sinus smärta-symptom

Smärta som känns i paranasala bihålor skiljer sig från migränsmärta både i dess orsaker och i sin kliniska bild. Om det i fallet med en tendens till migrän vi inte vet exakt var de kommer ifrån hälsa, då i fallet med sinus smärta vi vet mycket väl att orsaken till dem är oftast en infektion-bakteriell eller viral-i sinus håligheter.

Denna infektion kan vara en komplikation av förkylning. Detta är vanligtvis viralt i naturen. Att utveckla inflammation leder till att täta sekret börjar ackumuleras i bihålorna. Ödem i sinuslimhinnan (även förknippad med inflammation) gör det svårt att ta bort hemligheten, vilket leder till dess förekomst. Som ett resultat är det sinus smärta orsakad av förändringar i trycket Huvudvärksförbundet i bihålorna.

Sinus smärta är alltid lokaliserad i området för den drabbade sinus eller sinus: Infektion av maxillära bihålor orsakar smärta i kinderna, ögonkontakterna (sinus smärta “under ögat”, tryck i ögonområdet), Huvudvärksförbundet huvudvärk i tempelområdet samt tandvärk.

Om de främre bihålorna är sjuka, känner vi smärta i pannan. Infektion av sphenoida bihålor orsakar smärta som sprider sig på många ställen kronisk smärta (baksidan av huvudet, pannan, templet, ögonkontakten, smärta som strålar från basen till toppen av huvudet).

Medan en migränattack vanligtvis är kortlivad (även om den ibland kan vara upp till 3-4 dagar), kan den ganska akuta smärtan som åtföljer en sinusinfektion kvarstå i en vecka eller ännu längre. I motsats till migrenowego smärta, sinus smärta “ger oss liv”, det vill säga det utesluter oss inte från dina dagliga aktiviteter, men precis som huvudvärk ökar under påverkan av huvudrörelser eller förändringar i kroppsställning: till exempel som ett resultat av en plötslig förändring i huvudets position, lutar framåt, hostar, nyser, ligger på ryggen. Smärtan ökar vanligtvis på morgonen, när en stor mängd tjocka sekret ackumuleras i bihålorna.

Migrän smärta och sinus smärta läker på samma sätt Huvudvärksförbundet?

Receptfria läkemedel som paracetamol eller NSAID är användbara för båda typerna av smärta. På grund av den höga svårighetsgraden av migränsmärta rekommenderas att använda NSAID eller paracetamol Huvudvärksförbundet i maximala doser.

En bra effekt kan åstadkommas genom användning av kombinerade läkemedel, det vill säga de som innehåller mer än ett läkemedel-till exempel paracetamol eller NSAID i kombination med en låg dos koffein. Kombinationsläkemedel som kombinerar paracetamol med ibuprofen eller paracetamol med acetylsalicylsyra och koffein är också tillgängliga.

Observera att vi inte kan kombinera två olika läkemedel från gruppen av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) Huvudvärksförbundet på grund av komplikationer i matsmältningssystemet. Förebyggande behandling av migränattacker, som syftar till att minska frekvensen och svårighetsgraden av attacker, kräver samråd med en specialistläkare.

Migrän smärta och sinus smärta läker på samma sätt Huvudvärksförbundet?

Sinus smärta behandlas mer effektivt genom att kombinera ett smärtstillande medel (paracetamol eller NSAID) med en avsvällande näsa och bihålor och därigenom underlätta avlägsnandet av utsöndring. Detta kan vara pseudoefedrin eller fenylefrin, som tillsammans med paracetamol eller NSAID ofta ingår i komplexa läkemedel som är utformade för att bekämpa symtomen på förkylning och influensa.

För behandling av sjuka bihålor hjälper också sköljning av dem med saltlösningar som används i form av en spray. Varje person som lider av denna typ av huvudvärk bör känna till migrän. Människor som lider av migrän bör noggrant övervaka sin kropp för att veta vad som utlöser efterföljande attacker. Vissa läkare föreslår att deras patienter håller en dagbok där de kommer att spela in vad de åt, drack, hur vädret var och om de tog några mediciner dagen före migränattacken.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj